Vilken husstil passar i vilken miljö?

När det gäller husstilar är det viktigt att välja en som harmoniserar med den omgivande miljön. Här är några vanliga husstilar och deras lämplighet i olika miljöer.


Klassisk traditionell stil

Kännetecknas av ett tidlöst och klassiskt utseende med snickarglädje, symmetri och lantlig charm. Passar i Lantliga idyller, på landsbygden och i familjevänliga områden. Fönster med spröjs och tegelpannor ger en romantisk känsla.


New England stil

Inspirerad av amerikanska östkusten med vita träfasader, spetsiga tak och verandor.
– Passar i kustnära områden, sjösidor och pittoreska småstäder.


Funkis stil

Kännetecken av enkelhet, rena linjer och stora fönster. Modern och minimalistisk. Passar i  städer, urbana områden och i moderna bostadsområden.


Ladhus

Inspiration tagen från den klassiska svenska ladan. Kännetecknas av träfasader i färg med stora fönsterpartier små tillbakahållna takutsprång. Passar både i  tätbebyggda områden, och bostadsområden med gemensamma grönområden samt på landet i öppna landskap.


Fjällhus

Kännetecknas av träfasader, snedtak och stora fönster för att dra nytta av naturens utsikt.
Passar i fjällnära områden, skogsmiljöer och på natursköna platser.


Klassisk modern stil

Kännetecken av enkelhet, raka linjer och neutrala färger. Kombinerar modernitet med tidlöshet. Passar i både stads- och landsmiljöer, beroende på utförande.

Välj en stil som inte bara tilltalar dig personligen utan också smälter in i den omgivande naturen eller stadsbilden. Lycka till med ditt husprojekt!